Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har bagt…
Knasende glutenfri knækbrød
Her kommer lige en opskrift på lækre knækbrød. Jeg har skiftet hvedemel ude med glutenfri mel, så os med sarte maver også kan få noget lækkert brød.
Man skal være rimelig præcis med målende, ellers kan de enten blive for våde eller for fedtede. Det bedste er hvis de knaser efter min mening. Men man kan jo eksperimentere sig frem.
Her kommer opskriften og velbekommen:
Knækbrød uden hvedemel
1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl havregryn (evt. glutenfri)
3½ dl rismel eller boghvedemel (hvis man ikke har problemer med gluten kan man bare bruge almindeligt mel)
1 tsk salt
½ tsk bagepulver
2½ dl vand
½ dl olie
Det hele røres sammen og fordeles på to bageplader beklædt med bagepapir. Del dej i to dele og fordel dem på hver sin bageplade. Læg et stykke bagepapir over dejklumpen så er det nemmere at rulle dejen ud – helt fladt og så den fylder hele bagepladen ud. Tag derefter papiret af og marker knækbrødene op med en kniv/dejskraber.
Begge plader sættes i en kold ovn og bages ved 175 – 180 grader ved varmluft i ca. 25-30 min.
Man kan vælge at gøre det ekstra sjovt ved at bruge en hjerteform til at forme knækbrødende.