Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har bagt…
Lækre “Lemas” boller
Jeg har lige prøvet de her Lembas boller. De var utrolig lette at lave og jeg havde alle ingredienser hele i forvejen. Ingen gær eller bagepulver er nødvendig. De blev dejlig bløde og hævede også lidt. Mhh! Og så mætter de rigtig meget ?
Tak til elsk dig sund
Ca 12-14 stk, ovn 175 grader
Ca 200 g revet squash
1 dl mandler
½ dl fibre (husk)
½ dl solsikkekerner
½ dl chiafrø
4 æg
2 små tsk salt
1 dl boghvedemel
1 dl hel boghvede
½ hørfrø
1,5 spsk smør
Smelt smøret, riv squashen på et rivejern eller et mandolinjern med speciel kniv, og pres det meste overskydende væske fra. Hak mandlerne fint med en kniv eller i en minihakker. Bland alle ingredienser sammen og rør godt rundt – dejen bliver klistret og sej. Læg klatter med en ske på en bagerist med bagepapir på og bag i ovnen ca 20 minutter. Vend evt. efter 15 minutter.